vjezbe-za-izgled-plaza-tijela

Ljeto obilježavaju tanke bratelice, kratke hlače i kupaći kostimi. Iako je službeni početak ljeta  nekoliko mjeseci daleko, sada je odlično vrijeme za početak dolaženja u formu. Bilo da preferirate jednodijelni ili bikini, pripremite vaše tijelo za plažu, bazen i druga ljetna mjesta.

Kardio

Riješite se viška naslaga na problematičnim mjestima sa satima kickboxinga, plesa, trčanja, hodanja, pa čak i skakanja na trampolinu. Kardio vježbe su učinkovit način da biste potaknuli pumpanje vašeg srca koje također „spaljuje“ kalorije i masti. „Ugradite“ 30 minuta do jedan sat umjerene do visoke razine intenziteta treninga u svoju dnevnu rutinu. Plivanje krugova, vožnja bicikla ili planinarenje. Kako se razina vaših treninga povećava, produžite svoje vrijeme treninga. U većini slučajeva,  potrošiti ćete dvostruko više kalorija kada dodate više vremena za svoj trening. Zamijenite svoj rutinu, tako da vam ne dosadi.

Trening snage

Za konačan izgled „plaže tijela“, smršavite i definirajte tonus vaših mišića. Povećani tonus mišića, ne samo da izgleda seksi, nego pomaže i u povećanju metabolizma, vašeg „stroja“ za spaljivanje unutarnje masnoće. Mišići također štite kosti, povećavaju snagu i izdržljivost,  pomažu u spriječavanju određenih zdravstvenih problema kako starite.  Za tonus vaših mišića, koristite opremu za trening snage kao što su bućice, gumene trake, pa čak i svoju vlastitu tjelesnu težinu. Sklekovi su odličan način za tonus ramena, ruka i prsa bez uporabe teretane. Započnite s tri seta po 10 ponavljanja. Kako se  vaša fitness forma poboljšava, prebaciti se na teže težine ili više ponavljanja.

Kružni trening

Ako ne možete pronaći vremena za odlazak u teretanu, onda razmislite o kružnom treningu. Kružni trening uključuje obavljanje vježbi kardio i treninga snage visokih intenziteta u kratkom vremenu. Započnite sa čučnjevima, iskorakom, biceps izvrtanjem i pregibima brzo koliko možete u tri minute za svaku vježbu. Kako se vaša fitness forma poboljšava, dodajte više rutine u svoj krug ili izvodite vježbe sa bržim tempom.

Joga

Ne samo da će joga potaknuti vaše raspoloženje, nego će i pomoći ublažiti svakodnevni stres i napetost, ali također pomaže u jačanju i fleksibilnosti. Za promjenu ritma, uklučite vježbe joge u svoj tjedni trening. Redovito vježbanje yoge definirati će tonus mišića. Započnite s početnik pozom, kao što je „dolje pas“, i polako isprobavajte više izazovnije joga poze, kao što su napredne „Side Crane“ poza. U jednom satu, osoba od 75 kg će izgorjeti 240 kalorija. Ako ste novi u jogi, tražite provjerenog učitelja joge za privatne sate ili se prijavite za vježbe u grupi.