fitness-alati

 

Ukoliko se želite ozbiljno posvetiti vježbanju vjerovatno će vam biti zanimljivi fitness alati koje nude neke od web stranica za praćenje vježbanja i unosa hrane. Praćenje vježbanja i unosa hrane pomaže pogotovo na početku kada trebate strogo kontrolirati potrošnju i unos kalorija kako bi smanjili tjelesnu težinu i ostale parametre popus BF (body fat) i BMI.

U nastavku možete pronaći najpoznatije svjetske stranice koje nude fitness alate:

Myfitnesspal.com
Usmjeren uglavnom prema praćenje ciljeva mršavljenja Myfitnesspal pomaže vam pratiti kalorija i fitness aktivnosti. To uključuje punu hrane u bazi podataka s prehrambenim informacijama, a omogućuje izračunavanje potrošnje kalorija.

Myfitnesspal također nudi aplikacije koje se integriraju s web stranicom,a dostupne su Apple proizvode, Android, Windows Phone i Blackberry uređaje.

Runkeeper.com
RunKeeper je najkorisniji kao aplikacija za GPS praćenje trčanja iako je uslugu moguće koristiti i samo putem web stranice. Poput DailyMile omogućuje da objavite svoje dnevne fitness aktivnosti i povezivanje s drugim korisnicima.

Poput društvenih mreža nudi “feed” u kojem možete pročitati što su vaši prijatelji objavili i komentirati njihove fitness aktivnosti.
Postoji premium usluga koja omogućuje stvaranje naprednih izvještaja, usporedbe vježbi i još mnogo toga.

Sparkpeople.com
SparkPeople je zapravo mreža web stranica od kojih je svaka usmjerena na pomaganje zdraviji život. Sparkpeople.com je glavna stranica koja će biti vaš prvi korak za uključivanje u zajednicu. Stranica nudi mogućnost brojanja kalorija i planiranje obroka te izradu fitness programa koji možete prilagoditi vlastitim potrebama.

Dailyburn.com
DailyBurn je web i iPhone aplikacija koji nude praćenje obroka i vježbanja, brojenje kalorija, izradu planova vježbi. WebAPP vam daje mogućnost pratiti vaš napredak i pratiti naše performanse, a putem iPhone aplikacije možete ažurirati svoj račun dok su u pokretu, skenirato hranu. Usluga također ima društvenu komponentu i zajednicu drugih korisnika koji će vam pomoći u motiviraciji bilo nudeći savjete ili se natjecati svama kroz fitness izazove.